Bericht versturen
Contacteer ons
allen wang

Telefoonnummer : +8618921231356

WhatsApp : +8618921231356

De vraag en aanbod van het fosfaat van het lithiumijzer haalt aan

February 20, 2023

De vraag en aanbod van het fosfaat van het lithiumijzer haalt aan
Als twee belangrijke richtingen van machtsbatterijen, zijn de het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer en de ternaire lithiumbatterijen voor- en tegenspoed geweest en met elkaar in de loop van de jaren geconcurreerd.

Beginnend in 2016, is de kruiswaaier de nadruk van aandacht en onderzoek van diverse elektrisch voertuigfabrikanten geworden. Voor een tijd, zijn de ternaire lithiumbatterij met hoge energiedichtheid en de sterke levensduur batterij een zoet broodje in de ogen van iedereen geworden. De kapitaaltoevloed en de sterke beleidssteun hebben veel onlangs-toegevoegd lithiumijzer gemaakt phosphate nutteloze projecten of of opgeschort, vallend in een periode van overcapaciteit die verscheidene jaren duurde.

Nochtans, beginnend in Februari begon dit jaar, de prijs van het fosfaat van het lithiumijzer, het kathodemateriaal van het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer, een golf van het het laagste peil bereiken. Volgens de gegevens die door het commerciële agentschap, door Februari worden gecontroleerd, nam de gemiddelde prijs van binnenlands van het macht-type het ijzerfosfaat premielithium van 37.000 yuans/ton in Januari tot 41.000 yuans/ton toe. Vanaf yesterday, is de prijs toegenomen tot 43.000 yuans/ton.

Oordelend van de informatie uit veelvoudige bronnen wordt geleerd, komt de prijsverhoging van het fosfaat van het lithiumijzer uit de transmissie van de prijsverhoging van het stroomopwaartse carbonaat van het grondstoffenlithium dat aan het eind van vorig jaar enerzijds (met een bepaalde vertraging die) begon; anderzijds, komt het uit de stroomafwaartse machtsbatterij. De installaties en de autofabrikanten hebben hun voorlichting van de veiligheid en de lage kosten van het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer herwonnen, die een aanzienlijke toename in de productvraag hebben bewerkstelligd.

Men begrijpt dat niet alleen Tesla Model 3, BYD Han en Shenzhou Wuling Hongguang mini en andere hoogste-verkoopt modellen in de markt beginnen het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer, sommige traditionele autobedrijven, zoals Changan, Dongfeng, SAIC, enz. te gebruiken, ook modellen hebben. Begon om het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer te dragen.

Tesla CEO Musk postte ook niet zo lang geleden op Twitter dat hij het gebruik van het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer wegens zorgen over nikkelproductiecapaciteit zou verhogen.

In feite, naast de voordelen in kosten en veiligheid, zijn de fabrikanten van de machtsbatterij in onderzoek en ontwikkelingstechnologieën, zoals de CTP technologie van de Ningde-era en de technologie van de het bladbatterij van BYD blijven de laatste jaren veranderen, die ook het probleem van korte afstand in mijlen voor het fosfaatbatterijen van het lithiumijzer veroorzaakten. , In zekere mate opgelost, en verbeterd zijn concurrentievermogen in de markt is.

Bovendien hebben vele vaklieden en de industrieanalisten gerapporteerd dat vele autofabrikanten en batterijfabrieken nu hebben ontdekt dat de kern van de ontwikkeling van elektrische voertuigen niet de kruiswaaier, maar het gemak kan zijn van het laden. Als laden zo geschikt kan zijn zoals bijtankend op een bepaalde dag, is de kruiswaaier niet zo belangrijk.

De nadruk is van levensduur batterij naar het laden verschoven. Op dit ogenblik hoe te om kosten te drukken en efficiency te verhogen zodat meer mensen kunnen veroorloven zich is het een meer zorg voor batterijfabrikanten en autofabrikanten geworden. Het goedkope en duurzame fosfaat van het lithiumijzer benadrukt zijn waarde. De onderzoekgegevens van derdeinstellingen tonen aan dat sinds vorig jaar, het groeipercentage van vraag naar het fosfaat van het lithiumijzer dat van ternaire lithiumbatterijen heeft overtroffen, en het marktaandeel is geleidelijk aan gestegen.

Vroeger, wordt uitgegeven vermeldde een rapport door de Federatie van Vervoersverenigingen dat de vraag naar ternaire lithiumbatterijen in de markt van hoogste 76% in het eerste kwartaal van vorig jaar aan 48% in December is gedaald, terwijl het fosfaat van het lithiumijzer tijdens dezelfde tijdspanne het aandeel van de vraag van 23% tot 41% die steeg.

In feite, naast de nieuwe markt van het energievoertuig, hebben de voertuigmarkt met twee wielen en de markt van de energieopslag, die populairder zijn geweest in het verleden de twee jaar, ook een aanzienlijke toename in de vraag voor het fosfaat van het lithiumijzer verstrekt.

Sommige hoofd het fosfaatvaklieden van het lithiumijzer zeiden dat de uitbarsting op grote schaal van de vraag in een korte periode het bedrijf door verrassing heeft gevangen. De orden zijn de laatste maanden volledig geweest, en de machine is overbelast. In feite, waren er sommige media rapporten in Februari dit jaar dat vele installaties van het het ijzerfosfaat van het heersende stromingslithium citaten hebben opgeschort en opgehouden plaatsend externe orden.

„Zulk een situatie van strakke vraag en aanbod kan enige tijd verdergaan.“ Sommige vaklieden zeiden dat vele het fosfaatinstallaties van het lithiumijzer eigenlijk uitbreidingsprojecten hebben gedaan, maar de nieuwe capaciteit is niet zo snel vrijgegeven, en het kan verscheidene maanden vergen.

Volgens de gegevens, in feite, is de output van het fosfaat van het lithiumijzer in Januari dit jaar met 342,7% vergeleken met vorig jaar gestegen, dat 20.630 ton bereikt, dat de hoogste waarde in geschiedenis is, maar nog de geen stroomafwaartse vraag kunnen ontmoeten. De daadwerkelijke verzendingen van sommige belangrijke bedrijven, zoals Nano Defang en Bitterui, zijn groter dan de productie, en de inventaris is beduidend gedaald.

De een hoge vlucht nemende marktvraag naar het fosfaat van het lithiumijzer heeft ook de de dwars-industrieparticipatie van sommige chemische bedrijven aangetrokken. In Februari van dit jaar, kondigde het Kerntitaandioxide van China aan dat het 12,1 miljard yuans in naam van zijn hulp Oosters Titanium zou investeren om een project met een jaarlijkse output van 500.000 ton het fosfaat van het lithiumijzer te bouwen. Nochtans, trok deze verrichting van het bedrijf de aandacht van de uitwisseling aan en werd gevraagd om de rationaliteit van grensoverschrijdende projecten te verklaren.