Mesaj gönder
Bizimle iletişim kur
allen wang

Telefon numarası : +8618921231356

Naber : +8618921231356

Lityum demir fosfatın arz ve talebi daralıyor

February 20, 2023

Lityum demir fosfatın arz ve talebi daralıyor
Güç pillerinin iki ana yönü olan lityum demir fosfat piller ve üçlü lityum piller, yıllar boyunca inişli çıkışlı ve birbirleriyle rekabet halindedir.

2016 yılından itibaren seyir menzili, çeşitli elektrikli araç üreticilerinin ilgi ve araştırma odağı haline geldi.Bir süredir, yüksek enerji yoğunluğuna ve güçlü pil ömrüne sahip üçlü lityum pil, herkesin gözünde tatlı bir çörek haline geldi.Sermaye akışı ve güçlü politika desteği, yeni eklenen birçok lityum demir fosfat projesini ya atıl ya da askıya aldı ve birkaç yıl süren bir kapasite fazlası dönemine girdi.

Bununla birlikte, bu yılın Şubat ayından itibaren, lityum demir fosfat pillerin katot malzemesi olan lityum demir fosfatın fiyatı dibe vurma dalgası başlattı.İş ajansı tarafından izlenen verilere göre, Şubat ayı boyunca yerli elektrik tipi birinci sınıf lityum demir fosfatın ortalama fiyatı Ocak ayındaki 37.000 yuan/tondan 41.000 yuan/tona yükseldi.Dün itibariyle fiyat 43.000 yuan/ton'a yükseldi.

Birden fazla kaynaktan öğrenilen bilgilere göre, lityum demir fosfat fiyat artışı, bir yandan (belirli bir gecikmeyle) geçen yıl sonunda başlayan üst hammadde lityum karbonat fiyat artışının aktarımından kaynaklanmaktadır;Öte yandan, aşağı akım güç bataryasından gelir.Tesisler ve otomobil üreticileri, ürün talebinde önemli bir artışa neden olan lityum demir fosfat pillerin güvenliği ve düşük maliyeti konusunda farkındalıklarını yeniden kazandılar.

Sadece Tesla Model 3, BYD Han ve Shenzhou Wuling Hongguang mini ve piyasadaki diğer en çok satan modellerin lityum demir fosfat pilleri kullanmaya başladığı değil, Changan, Dongfeng, SAIC gibi bazı geleneksel otomobil şirketlerinin de lityum demir fosfat pilleri kullanmaya başladığı anlaşılmaktadır. , modelleri de var.Lityum demir fosfat pilleri taşımaya başladı.

Tesla CEO'su Musk da kısa bir süre önce Twitter'da nikel üretim kapasitesiyle ilgili endişeler nedeniyle lityum demir fosfat pillerin kullanımını artıracağını duyurmuştu.

Aslında, güç pili üreticileri, maliyet ve güvenlik avantajlarının yanı sıra, Ningde döneminin CTP teknolojisi ve BYD'nin bıçaklı pil teknolojisi gibi son yıllarda araştırma ve geliştirme teknolojilerinde de değişmeye devam ettiler ve bu da soruna neden oldu. lityum demir fosfat piller için kısa mesafe., Belli ölçüde çözülmüş ve pazardaki rekabet gücünü artırmıştır.

Buna ek olarak, birçok uygulayıcı ve endüstri analisti, birçok otomobil üreticisinin ve pil fabrikasının artık elektrikli araçların geliştirilmesinin özünün seyir menzili değil, şarj etme kolaylığı olabileceğini keşfettiğini bildirdi.Şarj etmek, belirli bir günde yakıt ikmali yapmak kadar rahat olabiliyorsa, seyir menzili o kadar önemli değildir.

Odak, pil ömründen şarj etmeye kaydı.Şu anda, daha fazla insanın karşılayabilmesi için maliyetlerin nasıl azaltılacağı ve verimliliğin nasıl artırılacağı, pil üreticileri ve araba üreticileri için daha fazla endişe kaynağı haline geldi.Ucuz ve dayanıklı lityum demir fosfat değerini vurgular.Üçüncü taraf kurumlardan alınan araştırma verileri, geçen yıldan bu yana lityum demir fosfata olan talep artış hızının üçlü lityum pilleri geride bıraktığını ve pazar payının kademeli olarak arttığını gösteriyor.

Daha önce, Ulaştırma Dernekleri Federasyonu tarafından yayınlanan bir raporda, piyasadaki üçlü lityum pillere olan talebin geçen yılın ilk çeyreğindeki en yüksek %76'dan Aralık ayında %48'e düştüğü ve aynı zamanda lityum demir fosfattan bahsedilmişti. dönem Talep oranı %23'ten %41'e yükseldi.

Nitekim yeni enerjili araç pazarının yanı sıra son iki yılda popülaritesi artan iki tekerlekli araç pazarı ve enerji depolama pazarı da lityum demir fosfat talebinde önemli bir artış sağlamıştır.

Bazı önde gelen lityum demir fosfat uygulayıcıları, kısa sürede büyük çaplı talep patlamasının şirketi şaşırttığını söyledi.Son aylarda siparişler doldu ve makine aşırı yüklendi.Aslında, bu yılın Şubat ayında, birçok ana akım lityum demir fosfat fabrikasının fiyat tekliflerini askıya aldığına ve dış sipariş vermeyi durdurduğuna dair bazı basında haberler vardı.

"Böyle bir sıkı arz ve talep durumu bir süre daha devam edebilir."Bazı uygulayıcılar, birçok lityum demir fosfat tesisinin aslında genişletme projeleri yaptığını, ancak yeni kapasitenin o kadar hızlı serbest bırakılmadığını ve bunun birkaç ay sürebileceğini söyledi.

Aslında verilere göre, bu yılın Ocak ayında lityum demir fosfat üretimi geçen yıla göre %342,7 artarak tarihin en yüksek değeri olan 20.630 tona ulaştı, ancak yine de mansap talebini karşılayamıyor.Defang Nano ve Bitterui gibi bazı önde gelen şirketlerin gerçek sevkiyatları üretimden daha fazla ve envanter önemli ölçüde düştü.

Lityum demir fosfat için patlayan pazar talebi, bazı kimya şirketlerinin sektörler arası katılımını da cezbetti.Bu yılın Şubat ayında China Nuclear Titanium Dioxide, yıllık 500.000 ton lityum demir fosfat üretimi olan bir proje inşa etmek için yan kuruluşu Oriental Titanium adına 12.1 milyar yuan yatırım yapacağını duyurdu.Ancak şirketin bu operasyonu borsanın dikkatini çekmiş ve sınır ötesi projelerin mantığını açıklamaları istenmiş.